Edelstenen

Door de eeuwen heen zijn de edelstenen gezien als representaties van rijkdom en macht. Symbolen van suprematie zoals kronen en rijkelijk versierde kleding en gewaden zijn van oudsher versierd met juwelen. Maar edelstenen zijn niet alleen voor de rijke of wetenschappelijk ingestelde onderzoeker. Maar deze kunnen ook door de gewone man worden gewaardeerd om gewoon te genieten van de schoonheid van deze edelstenen. De edelstenen spreken aanvankelijk aan vanwege hun mysterieuze aantrekkingskracht, en hun kleur. Dit maakt ze voortreffelijk, maar hun zeldzaamheid, hardheid en duurzaamheid ze dubbel waardevol.

Edelstenen zijn mineralen. Op een totaal van meer dan 2500 verschillende mineralen, worden er slechts ongeveer 60 gewoonlijk gebruikt als edelstenen. Andere mineralen zijn niet geschikt als edelsteen omdat ze te zacht zijn en gemakkelijk bekrast raken.

 • Wat zijn edelstenen?
 • Wat zijn edelstenen?

  Een mineraal (of soms een organisch mineraal) om een ​​edelsteen te worden genoemd, het moet mooi zijn van uiterlijk en kleur. Een edelsteen moet duurzaam zijn i. e. het zou hard genoeg moeten zijn om constant gebruik en behandeling te overleven zonder gekrast of beschadigd te raken. Ten slotte moet het zeldzaam zijn, omdat het door zijn schaarste waardevol is.

  De meeste edelstenen zijn natuurlijke anorganische mineralen met een vaste chemische samenstelling en een regelmatige interne kristalstructuur. Een paar edelstenen zoals Parel en Amber zijn afkomstig van planten en dieren en staan ​​bekend als organische edelstenen.

  Dan zijn er enkele edelstenen, die synthetisch zijn. Ze hebben geen natuurlijke oorsprong, maar worden gemaakt in laboratoria. Ze hebben zeer vergelijkbare fysieke eigenschappen als de natuurlijke edelstenen en kunnen worden gesneden en gepolijst om het echte werk te imiteren. Soms worden deze gebruikt als vervanging in sieraden, omdat ze aanzienlijk minder kosten dan de echte edelstenen.

 • Wetenschap van gemmologie
 • Wetenschap van gemmologie

  Edelstenen zijn ook wetenschappelijk fascinerend. Gemologen maken een volledige studie van elke steen, zowel zoals deze in de rotsen wordt gevonden als nadat deze is gesneden en gepolijst. Daarom krijgen beide aspecten bij de formele studie van de edelsteenkunde de nodige aandacht. Hierdoor kunnen ze onderscheid maken tussen twee op elkaar lijkende stenen, waarvan er één nep kan zijn. De wetenschap van de edelsteenkunde kijkt naar deze mineralen door middel van hun kristalstructuur en de fysieke eigenschappen. Iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van edelstenen (voor welk doel dan ook) zou een idee moeten hebben van deze eigenschappen.

  hardheid: Een van de belangrijkste eigenschappen van een edelsteen is hardheid. Dit betekent hoe goed een edelsteen bestand is tegen krassen. Hoger de hardheid, duurzamer is de steen. Diamant is de hardste edelsteen die bekend is en heeft een hardheid van 10 gekregen op de hardheidsschaal van Moh. De Talk heeft op deze schaal de laagste hardheid van 1 gekregen. Alle edelstenen worden beoordeeld tussen 1 en 10.

  Soortelijk gewicht: Deze eigenschap toont de dichtheid van de edelsteen. In het gewone spraakgebruik toont het de zwaarte van de edelsteen. Hoe groter het soortelijk gewicht, hoe zwaarder de edelsteen zal aanvoelen.

  Kristalvormen: Dit kan een duidelijke aanwijzing geven over de interne structuur van de edelsteen en wordt door experts gebruikt om onderscheid te maken tussen vervalsingen en originele edelstenen.

  Optische eigenschappen : Onderzoekers en experts om te differentiëren en te beslissen over de manieren om de edelstenen te snijden en te polijsten, gebruiken deze eigenschappen ook.

 • Hoe edelstenen worden gevormd
 • Hoe edelstenen worden gevormd

  Minerale edelstenen :: Edelstenen die van minerale oorsprong zijn, worden gevonden in gesteenten, of in edelsteengrind dat van deze rotsen is afgeleid. Gesteenten zelf bestaan ​​uit een of meer mineralen. De vorming van deze rotsen is een continu en continu proces. Mineralen van edelsteenkwaliteit in deze rotsen kunnen gemakkelijk toegankelijk zijn aan het aardoppervlak of ze kunnen er diep in begraven liggen. Soms raken deze met edelstenen beladen rotsgrind door erosie gescheiden van hun gastgesteente en worden ze over lange afstanden door rivieren naar meren, zee en ondiepe gebieden gedragen. De drie soorten gesteenten waar edelstenen worden gevonden zijn:

  Stollingsgesteenten : : Dit zijn rotsen, die zijn gestold uit de gesmolten rotsen, die diep onder het aardoppervlak gesmolten zijn. Sommige stollingsgesteenten zijn extrusief waar het stolt na vulkaanuitbarsting en sommige zijn opdringerig gesteente waar het onder de aarde stolt. De snelheid van stollen bepaalt de grootte van de gevonden kristallen. Lagere snelheid, groter het kristal en dus groter de grootte van edelstenen erin.

  Sedimentair gesteente : : Deze rotsen worden gevormd door ophoping van gesteentefragmenten geproduceerd door verwering. Na verloop van tijd bezinken deze fragmenten en verharden ze opnieuw tot steen. Sedimentgesteenten worden normaal gesproken in lagen gevonden en soms tonen de edelstenen die hier worden gevonden deze lagen erin.

  Metamorfe gesteenten : : Metamorfe gesteenten zijn ofwel stollings- of sedimentair, die onder de aarde zijn veranderd door hitte en druk en hebben geleid tot een nieuwe vorm van mineralen erin. Tijdens dit proces groeien er ook edelstenen in.

 • Soorten edelstenen
 • Soorten edelstenen

  Organische edelstenen :: Organische edelstenen hebben hun oorsprong ofwel van planten of van dieren. Net als natuurlijke parels vormen zich rond vreemde lichamen die hun weg hebben gevonden in de schelpen van zee- of zoetwaterschelpdieren. Gekweekte parels worden kunstmatig geproduceerd in grote visserijen, veel in de ondiepe wateren voor de kust. Schelpen, die als edelstenen worden beschouwd, kunnen afkomstig zijn van dieren die zo divers zijn als slakken en schildpadden, die in de oceaan, in zoet water of op het land leven. Koraal bestaat uit de skeletten van kleine zeedieren die koraalpoliepen worden genoemd. Bot of ivoor van de tanden of slagtanden van zoogdieren kan afkomstig zijn van recent levende dieren of van duizenden jaren oude fossielen. Amber is gefossiliseerde boomhars, verzameld uit zachte sedimenten of de zee. Jet is gefossiliseerd hout, gevonden in sommige sedimentaire gesteenten.

  Synthetische edelstenen :: Synthetische edelstenen worden gemaakt in laboratoria of fabrieken, niet in rotsen. Ze hebben vrijwel dezelfde chemische samenstelling en kristalstructuur als natuurlijke edelstenen en daarom lijken hun optische en fysieke eigenschappen erg op elkaar. Ze kunnen echter meestal worden geïdentificeerd door het verschil in de insluitsels erin. Er zijn veel soorten edelstenen gesynthetiseerd, maar slechts een paar worden commercieel geproduceerd, meestal voor wetenschappelijk of industrieel gebruik.

  Door de manier waarop de synthetische edelstenen worden gemaakt, vertonen ze subtiele verschillen in vorm en kleur die hen helpen te onderscheiden van hun natuurlijke tegenhangers. Evenzo hebben de synthetische edelstenen insluitsels, die verschillen van de natuurlijke insluitsels. De experts kunnen ze identificeren en onderscheiden.

 • Effecten van edelstenen
 • Effecten van edelstenen

  Dat edelstenen werken voor de verbetering van iemands leven is een bekend feit. Maar veel mensen geloven niet in hun effecten. Tegenwoordig zoeken mensen, vooral de jongere generatie, naar wetenschappelijke verbanden tussen de edelstenen en hun effecten. Alle astrologische redeneringen slagen er niet in om veel mensen te overtuigen om de voordelen van de edelstenen te accepteren.

  Er zijn wetten in de zuivere wetenschap die niet zijn bewezen, maar die worden geaccepteerd omdat hun effecten dag in dag uit door ons worden waargenomen, en omgekeerd worden ze ook wetten genoemd omdat ze niet anders zijn bewezen. Het eenvoudigste voorbeeld is de wet van de zwaartekracht. Het is een wet omdat het door ons dagelijks wordt nageleefd en het is ook niet door middel van experiment bewezen dat het niet waar is.

  Evenzo worden de effecten van de edelstenen waargenomen door degenen die ze op de juiste manier gebruiken. Omdat de effecten zeer individueel van aard zijn, worden ze niet door het publiek onderzocht en geloven mensen niet in hun heilzame waarden.

  De edelstenen hebben verschillende kleuren en glans. De zon is de bron van alle energie en heeft ook invloed op de mens. Als we het zonlicht door een prisma in een laboratorium observeren, krijgen we een zevenkleurenspectrum. De andere twee onzichtbare kleuren zijn infrarood en ultraviolet. Dus het spectrum van negen kleuren wordt gezien als de kosmische matrix en is de essentie van negen planeten. De negen planeten worden geassocieerd met deze kleuren en de voorgeschreven stenen zijn ook in harmonie. Het is belangrijk op te merken dat de golflengte van gekleurd licht dat afkomstig is van de negen planeten, overeenkomt met die van de corresponderende edelsteen van elke planeet. Het voorschrijven van edelstenen loopt dus niet synchroon met dit energiesysteem. Een bepaalde steen absorbeert alle soorten zonne- en kosmische energie en laat er een bepaald soort energie doorheen gaan die het lichaam vervolgens absorbeert. Als het op de juiste manier wordt voorgeschreven, helpt dit het individu eigenlijk. Dit herstelt de balans in hem en hij vindt het zelf verbeterend.

  Bovendien zijn de effecten van edelstenen ook omgekeerd bewezen. Als een persoon een verkeerde edelsteen wordt voorgeschreven, is waargenomen dat deze hem nadelig beïnvloedt zolang hij deze draagt ​​en het effect verdwijnt zodra de steen is verwijderd. Dus de werkzaamheid van edelstenen vereist geen laboratoriumexperimenten, net zoals sommige van de puur wetenschappelijke wetten geen experiment vereisen ter ondersteuning.
 • Edelstenen en hun vervangers
 • Edelstenen en hun vervangers

   robijn

  Kostbare edelstenen
  'Robijn ' Halfkostbare vervangers
  'Rode Granaat' '
   parel
  Kostbare edelstenen
  'Parel ' Halfkostbare vervangers
  'Maansteen en opaal' '
   rood koraal
  Kostbare edelstenen
  'Rood koraal ' Halfkostbare vervangers
  'Carneool' '
   hessoniet edelsteen
  Kostbare edelstenen
  'De Hessoniërs' ' Halfkostbare vervangers
  'Zirkoon en Amber' '
   gele saffier
  Kostbare edelstenen
  'Gele saffier ' Halfkostbare vervangers
  'Gouden Topaas' '
   blauwe saffier
  Kostbare edelstenen
  'Blauwe saffier ' Halfkostbare vervangers
  'Turkoois en Lapis Lazuli '
   smaragd
  Kostbare edelstenen
  'Smaragd ' Halfkostbare vervangers
  'Peridoot' '
   kattenoog edelsteen
  Kostbare edelstenen
  'Kattenoog ' Halfkostbare vervangers
  'Alesandriet' '
   diamant
  Kostbare edelstenen
  'Diamant ' Halfkostbare vervangers
  'Toermalijn en Bergkristal' '
 • Voorschrift op basis van 'Janma Rashi' of het 'Maanteken'
 • Voorschrift op basis van 'Janma Rashi' of het 'Maanteken'

  Voorschrift op basis van 'Janma Rashi' of het 'Maanteken'
  In dit systeem van voorschrijven wordt de edelsteen voorgeschreven op basis van het sterrenbeeld waarin de Maan bij de geboorte stond. Dit systeem kan vaak leiden tot het voorschrijven van de juiste steen, maar dragers die stenen hebben gedragen die op deze manier zijn voorgeschreven, hebben vaak nadelige resultaten gekregen. De fundamentele fout in het systeem is dat het geen rekening houdt met de positie van andere planeten in de ecliptica van de dierenriem en ook vele andere astrologische factoren uit het oog verliest. Onderstaande tabel geeft de resultaten van de eerste methode. De Indiase namen voor de planeten en de stenen zijn ook gegeven voor het gemak van de lezers. Rood koraal (moonga)
   rood koraal
  Heersende planeet
  Mars (mangaal) Maanteken
  Ram (maas) Diamant (grondwet)
   diamant
  Heersende planeet
  Venus (bedankt) Maanteken
  Stier (vrish) Smaragd (panna)
   smaragd
  Heersende planeet
  Kwik (knop) Maanteken
  Tweeling (mithun) Parel (motief)
   parel
  Heersende planeet
  Maan (chandra) Maanteken
  Kanker (karka) Robijn (maniak)
   robijn
  Heersende planeet
  Zon (soera) Maanteken
  Leeuw (singa) Smaragd (panna)
   smaragd
  Heersende planeet
  Kwik (knop) Maanteken
  Maagd (direct) Diamant
   diamant
  Heersende planeet
  Venus (bedankt) Maanteken
  Pond (tula) Rood koraal (moonga)
   rood koraal
  Heersende planeet
  Mars (mangaal) Maanteken
  Schorpioen (vrischik) Gele Saffier (pukhraj)
   gele saffier
  Heersende planeet
  Jupiter (brihaspati) Maanteken
  Boogschutter (dhanu) Blauwe Saffier (Neelam)
   blauwe saffier
  Heersende planeet
  Saturnus (sjani) Maanteken
  Steenbok (makkelijk) Blauwe Saffier (neelam)
   diamant
  Heersende planeet
  Saturnus (Shani) Maanteken
  Waterman (kumbh) Gele Saffier (pukhraj)
   diamant
  Heersende planeet
  Jupiter (brihaspati) Maanteken
  Vissen (gemeen)
 • Voorschrift op basis van 'Janma Nakshatra'-de 'Birth Constellation'
 • Voorschrift op basis van 'Janma Nakshatra'-de 'Birth Constellation'

  Voorschrift op basis van 'lagan' -de 'geboorte ascendant'
  In dit systeem wordt de edelsteen voorgeschreven op basis van het teken dat opkomt op het moment van de geboorte. Het systeem heeft een tekortkoming dat het geen geloof hecht aan enige andere astrologische factor. De stenen die op deze manier worden voorgeschreven, kunnen soms geen effect hebben en kunnen de inheemse bevolking nadelig beïnvloeden. De onderstaande grafiek geeft een samenvatting van dit voorschrijfsysteem. Rood koraal (moonga)
   rood koraal
  Heersende planeet
  Mars (mangaal) Maanteken
  Ram (maas) Diamant (grondwet)
   diamant
  Heersende planeet
  Venus (bedankt) Maanteken
  Stier (vrish) Smaragd (panna)
   smaragd
  Heersende planeet
  Kwik (knop) Maanteken
  Tweeling (mithun) Parel (motief)
   parel
  Heersende planeet
  Maan (chandra) Maanteken
  Kanker (karka) Robijn (maniak)
   robijn
  Heersende planeet
  Zon (soera) Maanteken
  Leeuw (singa) Smaragd (panna)
   smaragd
  Heersende planeet
  Kwik (knop) Maanteken
  Maagd (direct) Diamant
   diamant
  Heersende planeet
  Venus (bedankt) Maanteken
  Pond (tula) Rood koraal (moonga)
   rood koraal
  Heersende planeet
  Mars (mangaal) Maanteken
  Schorpioen (vrischik) Gele Saffier (pukhraj)
   gele saffier
  Heersende planeet
  Jupiter (brihaspati) Maanteken
  Boogschutter (dhanu) Blauwe Saffier (Neelam)
   blauwe saffier
  Heersende planeet
  Saturnus (sjani) Maanteken
  Steenbok (makkelijk) Blauwe Saffier (neelam)
   diamant
  Heersende planeet
  Saturnus (Shani) Maanteken
  Waterman (kumbh) Gele Saffier (pukhraj)
   diamant
  Heersende planeet
  Jupiter (brihaspati) Maanteken
  Vissen (gemeen)
 • Voorschrift op basis van de eerste letter van de naam
 • Voorschrift op basis van de eerste letter van de naam

  Voorschrift op basis van 'Janma Nakshatra'-de 'Birth Constellation'
  In dit systeem is het voorschrift gebaseerd op het sterrenbeeld (Nakshatra) dat opkomt bij de geboorte. Dit systeem is in de praktijk gebruikt om edelstenen met verbazingwekkende nauwkeurigheid voor te schrijven. Maar soms geeft het niet de gewenste resultaten, omdat dit systeem ook andere astrologische factoren negeert tijdens het proces van het voorschrijven van stenen aan een inboorling. De onderstaande tabel toont in rekenkundige vorm dit systeem van voorschrijven.
  Edelstenen (afbeeldingen) Naam van edelstenen Heersende planeet Nakshatra
   Kattenoog Kattenoog Ketu Aswini
   Diamant Diamant Venus bharni
   Robijn Robijn Zon Krittika
   Parel Parel Maan Rohini
   Rood koraal Rood koraal Mars mrigshira
   de Hessoniërs de Hessoniërs Rahu Adra
   Gele saffier Gele saffier Jupiter Punarvasu
   Blauwe saffier Blauwe saffier Saturnus Puhsyami
   Smaragd Smaragd Kwik Ashlesha
   Kattenoog Kattenoog Ketu Magha
   Diamant Diamant Venus Poorva Phalguni
   Robijn Robijn Zon Uttra Phalguni
   Parel Parel Maan Tot
   Rood koraal Rood koraal Mars Chitra
   de Hessoniërs de Hessoniërs Rahu Swati
   Gele saffier Gele saffier Jupiter Vishaka
   Blauwe saffier Blauwe saffier Saturnus Anuradha
   Smaragd Smaragd Kwik jyeshta
   Kattenoog Kattenoog Ketu Moola
   Diamant Diamant Venus Poorvashada
   Robijn Robijn Zon In Uttarasj
   Parel Parel Maan Sravana
   Rood koraal Rood koraal Mars Dhanishta
   Gele saffier Gele saffier Jupiter Poorv Bhadrapad
   Blauwe saffier Blauwe saffier Saturnus Uttra Bhadrapad
   Smaragd Smaragd Kwik Revathi