Antwoorden

 • Basisprincipes van Vastu Shastra
 • Basisprincipes van Vastu Shastra

  Over Vaastu Shastra werd voor het eerst gesproken in Stapatya Veda, wat op zijn beurt is een bestanddeel van de Atharva Veda, een van de vier gewaardeerde Veda's van Indië. Het bevestigt dat vanwege Vaastu Shastra, het hele universum geniet van de gelukzaligheid die door God is verleend. Deze oude wetenschap kanaliseert alle positieve energieën van het universum om het hele menselijke ras goed te doen. Vaastu gaat helemaal niet over wereldvreemde remedies, maar alles over de fysieke, psychologische en spirituele ordening van het gebouwde omgeving en de verenigbaarheid ervan met de kosmische energieën. Deze wetenschap omvat de normen volgens welke de architectuur moeten worden vastgelegd, waarbij de woning en de omgeving worden gewaarborgd
  van beroep om algemeen geluk, gezondheid, rust en welvaart te genereren.
  De Stapatya Veda hoogtepunten:

  Shastrenanen Sarvasya Lokasya Param Sukham
  Chaturverg Phala Prapti Shlokshch Bhavedyuvam
  Shlip Shastra parigyan Mrityoapi Sujetaam Vrajet
  Paraman en Janak Devanami Dimiritatam
  Shilp Vina Nahi Jagtishu Lokeshu Vidyate
  Jagad Vina Na Shilpanch Vartate Vasau Prabho

  Deze shloka's in het Sanskriet betekenen dat het te wijten is aan de kunstwetenschap en beeldhouwkunst, Vaastu, de positieve kosmische energieën die in de universum, schenk gezondheid, vreugde, harmonie, voorspoed en succes aan de mensen. Al degenen die de wetten van Vaastu Shastra respecteren en zich eraan houden, niet alleen de materialistische gemakken verwerven, maar ervaar ook de hemelse gelukzaligheid.

  De Shastra gelooft ook dat de aarde of de grond een levend wezen is organisme, dat alle andere levende organismen en organische vormen voortbrengt. De mensen bewonen deze aarde niet alleen; ze wonen in de space of ook Aakaasham. Dit houdt verder in dat de mens zijn dus met hun individuele energieën verbonden met de vormen van energie. Ze maken deel uit van de levenscyclus van de dood, die bekend staat als 'Kaala Chakra'. De kosmische energieën in overeenstemming met de Panchmahabhuta's, de negen planeten, de zon, de maan en de aarde, werken in het voordeel of in tegen elkaar, en respectievelijk harmonie en disharmonie genereren. Dit betekent dat ze een enorme invloed hebben op onze woningen. Vaastu Shastra stelt dat onze werk- en verblijfplaatsen daarom zodanig ontworpen dat de positieve energieën de negatieve energieën. Bijgevolg, allround geluk en voorspoed bij ons zou wonen. Maar in het geval dat de negatieve energieën dominant zijn over de positieve energieën, zou er in en uit disharmonie zijn, teleurstelling, slechte gezondheid en leed die zouden overheersen.

 • Vastu-architectuur
 • Vastu-architectuur

  Een architectuur die Vaastu aanklaagt, zou een omgeving bevorderen voor een tevreden en gezond leven.

  De negen planeten, de Panchmahabhuta's, de zon, de maan en de De aarde regeert consequent de acht richtingen, namelijk oost, noord, Zuid, West, Noordoost, Zuidoost, Noordwest en Zuidwest. De tafel 1-1 geeft de Vaastu-kaart weer, die de acht richtingen vertegenwoordigt die zijn geregeerd door de verschillende goden en planeten:  Routebeschrijving God Planeten symboliserend Sectie Architectuur
  Oosten Indra Ravi (zon) Heer der Heren Entree (voorteken van geluk)
  noorden Kuber Boeddha (Mercurius) Heer van Rijkdom Kluis (geld is nooit opgemaakt)
  Noordoosten Dharma Goeroe (Jupiter) Moraliteit Puja-kamers (voor aanbidding en meditatie)
  zuiden Yama Angaraka (Mars) Heer van de dood Afschuwelijke maskers (om het kwaad af te weren)
  Zuid-Oost Agni Shukra (Venus) Heer van Vuur Keuken (vrolijke huisvrouw)
  Westen Varun Shani (Saturnus) Heer van Water Badkamer
  Noord West Vayu Chandra (maan) Heer van de wind Slaapkamer (adel en rust)
  Zuidwest Niruti Rahu (Dragon's Dead) Heer van Demonen Activa (vermijdt diefstal)
 • Vastu Purusha Mandala
 • Vastu Purusha Mandala

  Om Vaastu Shastra te begrijpen, is het noodzakelijk om de te begrijpen Vaastu Purusha Mandala, dat is een energieraster van vierkant. de Vaastu Purusha Mandala is de basisvorm in de architectuur en alle andere figuren zijn afgeleid van dit elementaire ontwerp. Het biedt de methode die: bepaalt de eisen van de architectuur in relatie tot haar routebeschrijving. Elke richting krijgt een bepaalde rol toegewezen door de Vaasturatnakara. Elk deel van het lichaam van de Vaastu Purusha is heilig en bevat energieën die ons helpen een tevreden en vredig leven te leiden.
 • Mythologie
 • Mythologie

  Als onderdeel van de Indiase mythologie wordt Vaastu Shastra ook geassocieerd met een legende in de Matasya Purana. Men geloofde dat de reus Vaastu Purush kwam boven uit het zweet van Lord Shiva, terwijl Hij was vechten met een demon, Andhakasur. Vaastu Purush dronk al het bloed van de demon, maar zijn dorst was niet gelest. Daarna onderging hij een langdurige verzoening, waardoor Lord Shiva hem een ​​zegen schonk - om te zijn de machtigste geest op aarde.

  Bijgevolg begon de reus om mensen te bedreigen en weg te jagen, en terreur en agitatie te verspreiden. Toen ze dit zagen, verpletterden de goden hem op de aarde en versloegen hem. Zij omringde hem van alle kanten en ging op hem zitten.

  De Purusha bad toen tot Heer Brahma, die hem een ​​zegen gaf dat wie dan ook zal Vaastu Purusha respecteren en hem puja aanbieden voordat hij begint constructie van welke aard dan ook, zal genieten van het materialistische comfort en vreugdevol en tevreden in die architectuur. Maar degenen die geen respect hebben Vaastu Purusha of hem geen puja aanbieden zou overgeleverd zijn aan zijn genade en hij kan hen lastig vallen hoe hij maar wilde.

 • Goddelijke architectuur (ontwerp) van Vaastu Purusha
 • Goddelijke architectuur (ontwerp) van Vaastu Purusha

  Lord Brahma, die zit in het midden van de Vaastu Purusha Mandala samen met de andere goden die op de Vaastu Purusha wonen, is afgebeeld in figuur 1-1: Vaastu Purusha Mandala.

  Deze figuur toont de Vaastu Purusha Mandala, waarin de Vaastu Purusha ligt op de grond met zijn hoofd naar de grond gericht. Hij is omringd door de goden uit de richtingen en in het midden is Lord Brahma.

  Of deze legende geheel of gedeeltelijk waar is, de wetten van Vaastu Shastra zijn geen mythologische verhalen. Ze zijn in feite authentiek en betrouwbare ervaringen van mensen en hebben de tand des tijds doorstaan duizenden jaren nu.
 • Betekenis van Vaastu Shastra
 • Betekenis van Vaastu Shastra

  Vaastu Shastra is verdeeld in twee delen:

  deva Shilpa Vaastu Shastra: behandelt de kunst en wetten van het construeren van a tempel en het uitvoeren van religieuze activiteiten, zoals 'Yajna', idol aanbidding, enzovoort.

  Manava Shilpa Vaastu Shastra: gaat over de kunst en de wet van het construeren woningen, commerciële en residentiële gebouwen, scholen, enzovoort.

  Vaastu Shastra is geen toverstaf die dingen voor je van de ene op de andere dag zou veranderen. Het is in wezen een discipline die je leven beïnvloedt, maar in een tijdsfase, geleidelijk. Vaastu schenkt troost in de tijden van problemen, rust in tijden van tegenspoed en bevrediging in het midden van de angst. Waar deze kennis voor dient, is het middel om vrede, kracht, comfort en een gevoel van voldoening overbrengen, wanneer een individu maakt moeilijke tijden door in zijn leven. Het functioneert als de helende lotion voor de wonden, pijn en onbalans veroorzaakt door de wereld buiten. Deze Shastra manipuleert absoluut de tijd en de manier waarop die de gebeurtenissen plaatsvinden, maar ook de acties en het lot van een individu een grote rol spelen in wat die persoon verwerft, en uiteindelijk ontwikkelt tot. Daarom kan van Vaastu Shastra worden gezegd dat hij wat heeft verplichtingen.

  Het effect van Vaastu Shastra fluctueert van de ene locatie naar de andere een ander. Trouwens, een individu op één locatie zou iets bereiken verschillend van een ander persoon op dezelfde locatie. Dit houdt in dat effect van Vaastu Shastra is ook verschillend voor verschillende mensen. De positionering is echter van belang voor iedereen. Het is gebaseerd op de getallen, verhoudingen en gebruiken die in harmonie zijn met de natuur. Architecturen die zijn ontworpen rekening houdend met de principes van Vaastu en de numerieke berekeningen van 'Ayadi' (meer ontvangen en minder uitgeven) energie), een individu op drie manieren beïnvloeden:

  Fysiek: let op de geboden ruimte, gewenste hoogte, proper ventilatie, kleur, vormen en een goede doorbloeding. Deze dingen bieden: luxe voor de bewoners van die architectuur.

  Psychologisch: lost het conflict op, verlicht de pijn, creëert een gevoel van verrukking en tevredenheid, en verbetert ook de relaties van de bewoners.

  Spiritueel: stimuleert het bewustzijn van de zin van leven en dood, benadrukt de individu op het bewandelen van een pad van dharma of rechtschapenheid en helpt bij een onmiskenbare verbinding tot stand brengen tussen het individu en de Opperste macht.

  De architectuur die is gebouwd rekening houdend met de principes van Vaastu Shastra, maakt de gemoedstoestand van de bewoners gefocust, houdt ze gezonder en gelukkiger, zelfs als ze dat eigenlijk zijn moeilijke levensfasen doormaken. De bewoners zouden altijd vol energie zijn en een verfrissende geest hebben die zou komen met vernieuwende ideeën. Ze zouden niet alleen hun eigen problemen kunnen oplossen problemen, maar zou ook een helpende hand bieden aan anderen om hen heen.Of het nu een ontwikkelde of een onderontwikkelde natie is, een ontwikkelde stad of een achtergebleven dorp, de Almachtige God heeft haar verschillende zegeningen geschonken, zonder enige discriminatie. Bomen die vrucht dragen, grond om gewassen in te verbouwen en de levende wezens te helpen overleven, water om te drinken, charmante bloemen om te koesteren en nog veel meer, het zijn allemaal zegeningen van de Almachtige God. De meest onmisbare en de meest onschatbare zegen van allemaal is de geest, die we zijn geweest zodat we dingen konden analyseren, ervaren en beslissen; en gebruik zijn zegeningen om ons leven mooier, gedenkwaardiger en dierbaarder te maken.

Deze feiten beseften, legden oude wijzen van India bepaalde principes vast, volgens welke het menselijk ras zijn manier van leven zou kunnen verbeteren. Als deze principes correct en religieus worden gevolgd, dragen ze ontegensprekelijk voorspoed en vrede in ons leven. De wijzen werden zich ervan bewust dat de enige manier waarop het menselijk ras kan profiteren van de natuur en de kosmische energie, is om ermee in overeenstemming te zijn. Vandaar werd Vaastu Shastra geboren, een oude wetenschap die was afgeleid van de wetten van de natuur.

Het woord 'Vaastu' in het Sanskriet is afgeleid van 'Vas' betekent een woonplaats, , een omgeving of een omgeving die in zichzelf omsluit, een enorme en opperste kracht. De effecten van deze kracht kunnen alleen in ons leven worden ervaren. Volgens de principes die in Vaastu Shastra zijn onthuld, wordt de wereld geregeerd door de zon, de maan, de aarde, de negen planeten, de zwaartekracht, de magnetische golven en de Panchmahabhuta's, namelijk lucht of Vayu, Aab of water, Prithvi of aarde , Aakaasham of Space, en Agni of vuur. Het is de perfecte harmonie tussen al deze kosmische energieën die mensen in staat stellen een opgewekte, , en gezond leven. Maar deze kosmische energieën kunnen ook onevenwichtigheden in het leven van mensen veroorzaken, als ze niet worden gerespecteerd en ermee wordt geknoeid.